Aurinko ja iho – Biodroga Fin

Aurinko ja iho

Miksi käyttää aurinkovoidetta?

”En ole koskaan käyttänyt aurinkovoiteita…”
”En pala helposti, joten en tarvitse aurinko voiteita…”
”Siellä on pilvistä. Ei siellä tarvitse käyttää aurinkovoidetta…”

Näin kuulee sanottavan usein, mutta itseasiassa monet iho-ongelmat johtuvat auringon säteiden haittavaikutuksista. Ja kuten tiedetään, ihossa on oma luonnollinen suojamekanismi UV-säteiden haittoja vastaan, sarveiskerros. Se toimii ”luonnollisena” UV-filtterinä, joka imee itseensä tai heijastaa noin 10% UVB-säteistä ja 50% UVA-säteistä.

Sekä UVA- että UVB-säteet aiheuttavat ihossa biologisia muutoksia. Kun iho altistuu enemmän säteilylle, sarveissolukerroksesta tulee paksumpi. Melaniini, joka on iho luonnollinen suojamekanismi, kehittyy syvemmällä ihossa ja imee itseensä ja/tai levittää erityisesti UVB-säteitä.

Jos iho yhä edelleen altistuu auringon säteille, se aiheuttaa muutoksia verenkierrossa, kuten verisuonten laajenemista (punoitusta), lisääntynyttä melaniinin muodostumista (rusketusta) ja solujen uusiutumista (ihon hilseily). Nämä liiallisen auringon aiheuttamat reaktiot osoittavat, että iho pyrkii korjaamaan UV-säteiden haittoja ja tämä tarkoittaa, että suosittu rusketus on oikeastaan vain ihmiskehon oma suoja- ja korjausmekanismi.

Säännöllisesti ja suurina annoksina saatu UV-valo voi vahingoittaa solun tuman DNA:ta, hyökätä ihosoluja suojaavaan solukalvoon ja aiheuttaa tulehduksellisia prosesseja kuten punoitusta, turvotusta tai kivuliaita rakkuloita, jotka ovat auringonpolton esiaste. Kroonisia UV-säteiden haitat voivat johtaa esimerkiksi ihon ennenaikaiseen vanhentumiseen tai pahimmillaan ihosyöpään. Tämä vuoksi on erityisen tärkeää käyttää aurinkovoidetta, joka sisältää suojan UV-säteitä vastaan.

Biodrogalta löydät erinomaiset lääketiedettä lähenevät aurinkosuojatuotteet, jotka sisältävät suojan UV-säteitä vastaan. New High UV Protection Cream SPF 50 -voide on kasvoille tarkoitettu aurinkosuojavoide, jota voidaan laittaa suoraan puhtaalle iholle tai muun hoitovoiteen päälle. On tärkeää muistaa levittää aurinkosuoja aina päällimmäiseksi. Tuotteet ovat helppo levittää ja miellyttäviä koostumukseltaan ja koska ne ovat öljyttömiä, ne soveltuvat hyvin myös seka- ja rasvaiselle iholle.