Epäpuhdas iho ja miten sitä hoidetaan – Biodroga Fin

Epäpuhdas iho ja miten sitä hoidetaan?

Epäpuhdas iho saattaa johtua monista eri tekijöistä. Se saattaa olla bakteerien aiheuttama tai ympäristösaasteiden aiheuttama. Aurinko, urheilu ja sen tuottama hikoilu tai lääkkeet, jotka saattavat lisätä ihon luontaista taipumusta sairauden aiheuttamiin, hormonaalisista syistä johtuviin tai jopa lääkkeistä johtuvien epäpuhtauksien syntyyn. Kehon hormonivaihtelut, ennen kaikkea mieshormonit, esimerkiksi androgeeni, aiheuttavat ihon rasvoittumista. Ne stimuloivat ihoa tuottamaan liiallista talia. Usein tukkeutuneiden talineritys on häiriintynyt. Tällöin iho näyttää epämiellyttävän kiiltävältä ja näppylöiden ja mustapäiden kehittyminen lisääntyy. Lisäksi bakteerit etsivät ihosta täydellistä kasvualustaa, jonka seurauksena tulehdukset ovat yleinen ongelma. Epäpuhdas iho ei esiinny pelkästään murrosiässä, vaan usein epäpuhtaaseen ihoon liitetään myös stressi, kuukautiset, raskaus tai vaihdevuodet.

Epäpuhdas iho ei välttämättä ole aina öljyisen rasvainen, joten helposti liian tehokkaat tuotteet, jotka voimakkaasti poistavat rasvaa ei ole aina paras vaihtoehto. Koska epäpuhdas iho ei ole pelkästään teini-iän ongelma, voi ihossa olla muutakin hoitotarvetta kuin epäpuhtaudet. Ikääntymisen merkit ja näppylät onkin haasteellinen hoidettava yhtälö. Puhutaan aikuisiän aknesta, josta kärsii moni aikuinen eli 25+ v. Tähänkin onneksi on tuotteita, joissa hyödynnetään monesti retinolia eli A-vitamiinin johdannaista, joka uudistaa ihoa tehokkaasti ja tuo helpotusta jopa akneen. Aikuiselle iholle suosittelemme Puran Formula Acno-lift creme for impure skin 25+-voidetta,jossa on hoitavina aineina salisyyliä ja kapseloitua A-vitamiinia.

Epäpuhtaan ihon hoidossa, kuten kaikessa ihon hoidossa, hoito aloitetaan ihotyypinmukaisella puhdistuksella. Yleensä suositaan puhdistustuotteita, joissa pH arvo vastaa ihon omaa pH arvoa eli noin 4-7 välillä. Ihon oma happovaippa ja sen pinnalla normaalit bakteerit toimivat sopivassa pH arvossa normaalisti. Liiallinen puhdistus, ilmastotekijät tai lämmitys voivat häiritä happovaipan toimintaa ja ihon happovaippa heikkenee. Tällöin ilmestyy tulehduksia, finnejä ja muita oireita, jotka eivät kuulu normaaliin ihoon. Epäpuhtaan ihon puhdistustuotteissa on monesti ihoa hellästi kuorivaa ja avaavaa salisyylihappoa, jolloin liiallinen tali poistuu iholta. Tuotteissa on monesti myös rauhoittavia ja tulehdusta hillitsemiä aineita kuten allantoiinia ja sinkkiä. Cleansing Fluid For Impure Skin ja Clarifying Lotion ovat hyvä puhdistuskaksikko, joissa on puhdistavaa salisyyliä. Nämä puhdistustuotteet tasapainottavat ihon talintuotantoa ja puhdistavat sen hellästi. Tuotteiden päävaikuttava aine on polysakkaridi BioEcolia®, joka tukee ihon luonnollista bakteeriflooraa. Se estää haitallisten, tulehduksia aiheuttavien bakteerien leviämisen sekä tukee ihon luonnollista happovaippaa.

Hellä kuorinta pari kertaa viikossa voi myös helpottaa ihon sameutta, joka johtuu liiasta talista ihon pinnalla. Tulehtunutta ihoa ei saa kuoria eikä näppyjen päältä, jotta tulehdus ei leviä tai pahene. Seerumit ja paikallishoitotuotteet laitetaan suoraan puhdistelulle iholle, jotta ne pääsevät parhaiten vaikuttamaan. Epäpuhdas iho kaipaa monesti talituotannon tasapainotusta, tulehdusta hillitseviä aineita, kosteutta ja punaisuuteen rauhoitusta.

Puran Formula Anti-Blemish Creme paikallistuote näpyille päiväksi ja Puran Formula Anti-Blemish Stick yöksi.

BIODROGA MD Clear+ Resurface Acid Serum impure skin on epäpuhtaalle iholle sopiva, iholle yöksi jätettävä happo, joka kuorii ihon pintaa ja samalla se poistaa huokosia tukkivat hiukkaset. Ihosta tulee nopeasti kirkkaampi ja epäpuhtaudet häviävät.

Hoitovoiteet ja geelit kosteutettavat ja tasapainottavat kosteus- ja lipiditasoa. Varsinkin jos iho on sekaiho, jossa T-alue on rasvainen ja muualta normaali tai jopa kuiva. Puran Formula 24h Care For Impure/Oily Skin

Pintakuiva epäpuhdas iho kaipaa jopa kosteuden lisäksi rasvaa eli lipideitä. Ne auttavat, että tali ja rasvaisuus eivät jää kuivan pinnan alle aiheuttaen tukkeumia ja epäpuhtautta ja tulehduksia. Puran Formula 24h Care for Dry Skin

Naamioiden käytössä kannattaa huomata, että savinaamiot, jotka poistavat ylimääräistä talia voivat kuivua ihoon, jolloin iho kuivuu helposti liiallisesti ja mekaaninen voimakas pesu niiden irrottamiseksi voi jopa rikkoa epäpuhtaudet, jotka tällöin leviävät. Suosi mieluimmin voidemaisia tai kuitukangas naamiota, jotka hellästi hoitavat ihoa.

Deep Cleansing Mask on voidemainen naamio, jossa on kevyesti kaoliinisavea, joka ei kuivu iholle.

Clear+ Sheet Mask For Impure Skin kuitukangasnaamioon on imeytetty ainutlaatuinen raaka-aineyhdistelmä. Se ehkäisee epäpuhtauksien leviämistä, rauhoittaa tehokkaasti epäpuhtaan ihon ärsytyksiä ja vakuuttaa helppokäyttöisyydellään ja ihoystävällisyydellään.

Jos näppylät ja punakkuus ovat täplittäneet kasvot, se vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös mielialaan ja itsetuntoon. Tähän ratkaisu on hoitavat epäpuhtaalle iholle suunnitellut meikkituotteet. Näissä on monesti samoja hoitotuotteita kuin hoitovoiteissa ja tukkimaton tasoitus iholle. Puran Formula BB-Cream SPF 15 for impure skin antaa kauniin tasaisen pinnan hoitaen samalla epäpuhdasta ihoa. Muista kuitenkin puhdistaa tuote iholta perusteellisesti aina ennen nukkumaanmenoa.