Herkän ja allergisen ihon hoito – Biodroga Fin

Herkän ja Allergisen ihon hoito

Herkkä iho voi olla suuri ongelma. Se voi olla kutiava, hilseilevä ja punoittava. Usein herkkä iho tuntuu kiristävällä tai sitä voi jopa polttavaa ja siihen saattaa ilmaantua näppylöitä. Jos ihon happovaippa on rikkoontunut, ihon tasapaino horjuu ja siihen ilmaantuu herkän ihoon tunnusmerkkejä. Haastavat sääolosuhteet, hormonaaliset muutokset tai epäterveellinen elämäntapa voivat saada ihon toiminnot epätasapainoon. Näistä syistä on tärkeää löytää herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita, jotka sopivat eivätkä vaikeuta ihon omien toimintojen tasapainottumista.

Kosmetiikka koskettaa meitä kaikkia joka päivä, vaikka emme aina tule ajatelleeksi. Moni sanoo, ettei käytä mitään kosmetiikkaa, ajatellen ettei käytä värikosmetiikkaa.  Mutta hammastahnat, saippuat, voiteet ja deodorantit ovat kaikki kosmetiikkaa.

Kosmetiikka-allergisia henkilöitä on arviolta noin 10 % väestöstä. Kosmetiikan aiheuttamat ärsytysreaktiot voivat johtua tuotteen sopimattomuudesta omalle iholle, ihon kunnosta tai kosmetiikan käyttötavoista. Yleisimpiä allergian aiheuttajia kosmetiikassa ovat hajusteet, formaldehydiä vapauttavat säilöntäaineet sekä hiusvärit.

 Allergiaoireita ovat kutina, turvotus, punoitus ja näppylät yleensä siinä kohdassa, johon tuotetta on laitettu. Allergiaoireet kosmetiikalle alkavat yleensä muutaman päivän viiveellä altistumisesta ja voivat kestää kauankin. Jos saat voimakkaan allergiareaktion, ota yhteys lääkäriin. Lievään reaktioon voi käyttää allergialääkettä ja kortisoni voidetta

Jos epäilet, sopiiko tuote juuri sinulle, tee käyttötesti. Levitä pieni määrä tuotetta aamuin illoin noin viikon ajan kyynärvarren iholle. Jos ihosi ei reagoi tuotteeseen, voit luultavimmin sitä käyttää. Allergiatestaukset voivat auttaa selvittämään allergioita, jos reaktioita tulee useista tuotteista. Tällöin allergiaportaalista voi olla apua löytää sopivat tuotteet.

Kosmetiikan käytössä kannattaa muistaa, että tuotteilla on säilymisaika. Jos tuote on pilaantunut voi se aiheuttaa oireita. Myös on huomioitava, että kosmetiikkaa ei tule käyttää kuin ehjälle ja terveelle ihoille, jollei sen käytöstä oli muuta mainittu. Kosmetiikkatuotteissa ovat myös henkilökohtaisia tuotteita, joita ei suositella jaettavan kuten meikit.

Helpointa herkän tai allergisen ihon hoidossa on valita tuotteita, joissa mahdolliset eniten allergisoivat raaka-aineet ovat poissa kuten hajusteet, väriaineet ja säilöntäaineista ne, jotka eniten herkistävät. Herkän ihon tuotteet ovat monesti omat tuotteet eri sarjoissa. BIODROGA BIOSCIENSE INSTITUT tuotteissa Sensitive Formula linjan tuotteet ovat erittäin ihoystävällisiä ja palauttavat ihon luonnollisen tasapainon ja rauhoittaa pienet ärsytykset.

BIODROGA MD sarjasta löytyy herkälle iholle sopivia tuotteita, joissa vältetään sellaisten raaka-aineiden käyttöä, jotka saattavat ärsyttää ihoa ja tähdätään määrätietoisesti ihoystävällisimpiin tuotteisiin. BIODROGA MD tuotteet perustuvat lääketieteeseen ja tieteeseen. Sen ” älykkäät” voiteet ja optimoitu tehokkuus perustuu impulsseja lähettäviin signaalipeptideihin, Derma Membrane Complex’in ja lisäksi kasvipohjaisiin stimulantteihin, joilla on pitkävaikutteinen ihonhoitovaikutus. Erittäin herkälle ja reaktiiviselle iholle suositellaan BIODROGA MD Hyper Sensitive tuotteita.

Sopivien tuotteiden kanssa on helpompi lähteä lisäämään hoitotuotteita ja testaamaan uusia tuotteita, jotka sopivat. Yhdessä ammattilaisen kanssa on helpompi löytää sopivia tuotteita, kun on tiedossa mitkä tuotteet eivät ärsytä.