Miksi kannattaa suosia ammattikosmetiikkaa – Biodroga Fin

Miksi kannattaa suosia ammattikosmetiikkaa

Mitä eroa on kosmetiikkatuotteissa, joita löytyy markkinoilta pilvin pimein? Kaikki lupaavat samaa ja hinnoissa voi olla suuria eroja. Mikä ero on ”markettikosmetiikassa” verrattuna ammattikosmetiikkaan?

Kun haluat saada muutakin kuin lupauksia valitse ammattilaisen suosittelemia tuotteita, joilla ammattilainen tekee työtään ja saa haluamia tuloksia. Voisi verrata, että jos haluat rakentaa taloa ei kannata ehkä hakea halpahallista siihen välineitä, joiden laatu ei kestä. Totuus on, että halvalla ei voi saada hyvää, jostain on silloin tingittävä.

Kosmetiikassa alhaisen hinnan takia tingitään mm. raaka-aineista, testauksesta, raaka-aineen ja valmistuksen puhtaudesta. Alhainen hinta vaatii yleensä korkean markkinaosuuden ja muita valtteja, kuten esimerkiksi helpon raaka-aineiden saannin. Muita edellytyksiä voivat olla yksinkertainen tuotesuunnittelu, kustannuksien jakaminen ylläpitämällä valikoimaa samantyyppisistä tuotteista sekä useampien asiakasryhmien palveleminen myynnin volyymin aikaansaamiseksi. Voidaan valmistaa valtava määrä tuotetta, jossa vaikuttavaa ainetta on vain sadasosa siitä, mitä sitä tarvittaisiin, jotta saataisiin tuloksia, joita kyseisellä raaka-aineella on saatu invitro testauksissa. Yksittäisen raaka-aineen hyviä tuloksia hyödynnetään kuitenkin kosmetiikan markkinoinnissa, vaikka sen osuus olisi mitättömän pieni valmiissa tuotteessa.

Suurella osalla ammattikosmetiikkavalmistajien tuotanto on lääketehdasstandardien mukaista, raaka-aineet ovat puhtaampia kuin sellaisissa kosmetiikkaa valmistavissa tehtaissa, joissa näitä standardeja ei noudateta.

Esimerkki lääketehdasstandardien mukaisesta toiminnasta:

Voidemassa steriloidaan kuumentamalla se nopeasti ja sitten jäähdyttämällä pikaisesti. Tuotteet pakataan steriileissä olosuhteissa tuubiin tai purkkiin, josta valo ja ilma eivät pääse läpi. Pakkausten korkit eivät päästä valoa tai ilmaa tuotteeseen.

Ammattikosmetiikan myynti on usein haluttu keskittää ammattilaisten hallintaan tai kanavaan, jossa kosmetologi auttaa määrittämään ihon kunnon ja tuotetarpeen ja osaa suositella juuri sinun ihollesi parhaimmat tuotteet. Tällöin ei tule niin usein vääriä ostoksia ja turhia testauksia tai jopa herkistymisiä ja ihon kunnon huononemista.

Ammattikosmetiikassa maksat tuotteen sisällöistä etkä kauniista purkista. Useimmiten ammattituotteet on pakattu yksinkertaisiin ja toimiviin pakkauksiin, joissa tuote säilyy, käyttömukavuus on otettu huomioon. Markettikosmetiikan on erotuttava massasta ja joutuvat näin kilpailemaan pakkauksilla.

Yhteenvetona miksi valita ammattikosmetiikka on, että tuotteen raaka-aineet ovat laadukkaita, johon kosmetologi on perehtynyt. Hän osaa kertoa sinulle, miksi juuri ne tuotteet sopivat ihollesi ja miten ne tehoavat. Ammattikosmetiikassa on mahdollista käyttää huomattavasti laadukkaampia raaka-aineita, sillä monesti ammattikosmetiikan tuottajat ovat keskittyneet pääsääntöisesti vain oman sarjansa kehittämiseen ammattilaisille. Ammattikosmetiikassa panostetaan voidepohjiin, vaikuttaviin ainesosiin, vaikuttavien ainesosien määrään ja niiden toimivuuteen kokonaisuudessa.