Tuotteiden ominaisuudet – Biodroga Fin

Nämä tuotteiden ominaisuudet ovat erikseen merkittyinä tuotteiden kohdalla.

Sisältää aurinkosuojan

Aurinkosuojan sisältävien tuotteiden käyttäminen on yksi tärkeimmistä keinoista estää ihon ennen aikainen vanheneminen. Iho altistuu UV-säteilylle myös pilvisellä ja sateisella säällä. Aurinkosuojan sisältävissä tuotteissa on suodattimina toimivia ainesosia, jotka toimivat ikään kuin suojaavana kilpenä ihomme ja UV-säteiden välillä. Auringolta suojaavat suodattimet voivat olla joko kemiallisia tai fysikaalisia. Kemialliset aurinkosuojat imevät itseensä auringosta tulevia UV-säteitä. Fysikaaliset aurinkosuojat sisältävät aina valoa heijastavia mineraaleja, jotka heijastavat iholle tulevat UV-säteet pois iholta. Fysikaaliset suojat ovat ihanteellisia lapsille ja herkälle iholle. Aurinkosuojat eivät kuitenkaan takaa täydellistä suojaa liiallisen auringonoton aikana.

Sisältää bioaktiivisia ainesosia

Tuote sisältää bioaktiivisia ainesosia. Kasvien aineenvaihdunnassa syntyy tuotteita, joita voidaan käyttää bioaktiivisina raaka-aineina. Bioteknisesti valmistetut ainesosat vaikuttavat suotuisasti iho omaan aineenvaihduntaan. Bioaktiiviset aineosat auttavat rakentamaan suojaavan kerroksen iholle ja stimuloivat ihon omaa korjausmekanismia.

Sisältää bioaktiivista Anti-Age Complex:ia

Monivaikutteinen yhdiste koostuu argan kantasolu-uutteesta ja biopeptideistä. Yhdiste suojaa ihmisen ihon omia kantasoluja, parantaa ihon kimmoisuutta ja kiinteyttää ihoa. Bioaktiiviset peptidit, kuten tripeptidit ja tetrapeptidit auttavat tasoittamaan hienoja juonteita ja ryppyjä. Samaan aikaan kollageenin muodostuminen stimuloituu ja iho saa takaisin nuorekasta hehkua.

Sisältää bioaktiivista Nutri Complex:ia

Keksintö samealle ja väsyneelle iholle: yhdiste sisältää Revitalinia® ja biopeptideitä. Revitalin® koostuu sokeriproteiiniyhdisteistä (glykopolypeptidit). Revitalin aktivoi happiaineenvaihduntaa ihosolujen välillä ja tukee ihon tärkeitä aineenvaihduntaprosesseja. Iho näyttää raikkaalta ja ruusuiselta. Biopeptidit stimuloivat uuden kollageenin muodostumista ja epidermis vahvistuu. Peptidit ”pumppaavat” juonteita sisältä ulospäin.

Sisältää bioaktiivista Puran Complex:ia

Yhdiste koostuu BioEcoliasta® ja panthenolista. Yhdiste toimii haitallisia bakteereita vastaan, joiden katsotaan aiheuttavan ihon epäpuhtauksia. Yhdiste auttaa estämään myös tulehdusreaktioita ihossa.

Sisältää bioaktiivista Repair Complex:ia

Tuotteet, jotka sisältävät Repair Complex – yhdisteen, sisältävät myös alppiruusun lehdistä saatavaa kantasolu-uutetta. Alppiruusun kantasolu-uute tarjoaa näkyvän avun vanhenevan ihon merkkejä vastaan ja se suojaa myös ihon omia kantasoluja UV-säteiden aiheuttamilta vahingoilta. Repair Complex –yhdiste aktivoi ja tukee kehon omaa korjauskykyä.

Sisältää bioaktiivista Sensitive Complex:ia

Yhdiste sisältää Derma Membrane Complex:ia (DMC) ja pantenolia. DMC on vaihtoehto perinteisille emulgaattoreille. Sen ihonkaltaisen rakenteen vuoksi yhdiste on erittäin hyvin siedetty. Ihon luonnollinen suojavaippa vahvistuu ja ainesosat pääsevät kulkeutumaan ihanteellisesti epidermikseen. Pantenolilla on rauhoittava vaikutus. Se estää ärsytysoireita ihossa ja auttaa vähentämään punoitusta.

Sisältää bioaktiivista Moisture Complex:ia

Bioaktiivinen Moisture Complex tukee kosteuden kuljetusta ihossa. Iho saa optimaalisen määrän kosteutta. Tämä yhdiste koostuu hyaluronihaposta, superhyaluronihaposta ja madecassosideasta. Hyaluronihappo suojaa ihon uloimpia kerroksia kuivumiselta myös silloin, kun ilman kosteuspitoisuus on alhainen. Hyaluronihappo ei aiheuta allergiaa eikä ärsytä ihoa. Madecassoside on arvokas ainesosa, jota saadaan Madagaskarin saarilta. Madecassoside on ihanteellinen raaka-aine kuljettamaan ja sitomaan vettä ihossa.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo pystyy sitomaan vettä noin 6000 kertaa oman painoonsa nähden. Tämän ominaisuutensa vuoksi se on erittäin tehokas raaka-aine juonteiden ehkäisemisessä. Vaikka suurin osa kehon hyaluronihaposta sijaitsee ihokudoksessa, löytyy sitä myös kaikkialta muualta kehosta. Jopa 25-vuotiaana kehon oma hyaluronihapon tuotanto alkaa vähentyä. 60 ikävuoden jälkeen vain 10 prosenttia alkuperäisestä hyaluronihapon määrästä on jäljellä. Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja suojaa sitä kuivuutta vastaan. Superhyaluronihappo lupaa optimaalisen vedensitomiskyvyn epidermiksessä. Kuivuudesta johtuvat juonteet vähenevät silminnähden ja iho näyttää pehmeältä ja joustavalta. Kosteuttavien ja vettä sitovien ominaisuuksiensa vuoksi hyaluronihappo saa ihon näyttämään täyteläiseltä ja säteilevältä.

Hajusteeton

Hajusteilla on kosmetiikassa hajuja peittävä, raikastava tai tuoksua antava vaikutus. Niiden funktiona on vähentää tuotteen raaka-aineiden ominaistuoksua. Hajusteet voivat kuitenkin myös ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihoallergioita. Lähes joka viides saksalainen saa allergisia reaktioita käyttäessään hajustettuja tuotteita. Hajusteet merkitään ainesosaluetteloon nimellä ”parfume”. On olemassa kuitenkin myös 26 hajusteen lista, jotka on merkittävä ainesosaluetteloon erikseen silloin, kun niiden pitoisuus ylittää tietyn rajan. Niiden epäillään aiheuttavan herkemmin allergioita kuin muiden hajusteiden. Näitä hajusteita ovat esimerkiksi: limonene, citral ja benzyl alcohol. Hajusteettomat kosmetiikkatuotteet ovat hyvä vaihtoehto herkälle ja allergiaan taipuvaiselle iholle.

Ei emulgaattoreita

Emulgaattorit yhdistävät vesi- ja öljyfaasit ja mahdollistavat näin emulsioiden ja voiteiden valmistamisen. Emulgaattoreita käytettäessä riski ihossa tapahtuviin häiriöihin kuitenkin kasvaa. Vaihtoehtoja tavallisille emulgaattoreille ovat ihonkaltaiset keramidit tai voidepohjat, jotka sisältävät Derma Membran Complex:ia. DMC:n (Derma Membran Complex) molekyylirakenne on ihonkaltainen ja siten se on myös hyvin ihoystävällinen. DMC-pohjaiset tuotteet ovat ihanteellisia herkälle ja ärtyvälle iholle. Derma Membrane Complexin funktiona on myös kuljettaa raaka-aineet syvemmälle ihoon. Näin ollen kosmetiikkatuotteet, joissa on DMC:tä, ovat huomattavasti tehokkaampia. Tuotteet ovat uskomattoman hyvin siedettyjä, niillä on välitön vaikutus ja ne auttavat säilyttämään ihon luonnollisen suojavaipan.

Ei mineraaliöljyjä

Tuote ei sisällä mineraaliöljyjä eikä sen johdannaisia. Nämä öljyt (Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Paraffinum Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerite Wax, Ceresin, Vaseline) ovat hajuttomia ja puhdistettuja öljyjä, joita on käytetty kosmetiikassa monia vuosia siksi, että ne harvoin aiheuttavat allergioita tai ihoärsytyksiä. Kasviöljyt ovat samankaltaisia kuin ihon luontaiset lipidit ja imeytyvät siksi hyvin ihon uloimpaan kerrokseen. Mineraaliöljyt taas jäävät ihon pinnalle, josta muodostuu niiden suojavaikutus iholle.

Ei parabeeneja

Parabeeneja (isobutyl parabens, ethyl parabens, methyl parabens, propyl parabens, butyl parabens) on käytetty kosmetiikassa monia vuosia säilöntäaineina. Nykyään niiden epäillään aiheuttavan allergisia reaktioita. Parabeenit ovat raaka-aineina listattuna hyväksytyiksi kosmetiikassa, mikä tarkoittaa, että niiden hyödyntäminen kosmetiikkatuotteissa on sallittua. Herkkä iho voi kuitenkin reagoida parabeeneille ja sen vuoksi niitä on alettu korvaamaan muilla säilövillä ainesosilla. Myös parabeenien vaikutus kehon omaan hormonitasapainoon on kiistanalainen. Niiden ajatellaan imeytyvän ihon läpi aiheuttaen ongelmia kehon hormonitasapainossa.

Ei PEG-yhdisteitä (etoksyloidut emulgaattorit)

Poyetyleeniglykolit (PEG-yhdisteet) ovat kemiallisia yhdisteitä, joiden funktiona on tuotteessa usein toimia emulgaattorina. Ainesosaluettelossa ne ovat yleensä merkittynä lyhenteellä PEG. Kuitenkin myös Natriumlaurethsulfaatti (Sodium Laureth Sulfate) kuuluu PEG-yhdisteisiin. Tyypillinen esimerkki niistä on Laureth-9, jota hyödynnetään kosmetiikassa usein emulgaattorina tai ihotautien hoidossa paikallisena puudutusaineena. PEG-yhdisteitä käytetään kosmetiikassa myös pintajännitystä alentavana aineena. Riippuen yhdisteiden koostumuksesta PEG:it voivat toimia liuottimina, emulgaattoreina, surfaktantteina tai humektantteina. PEG:it parantavat imeytymiskykyä, jolloin kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet läpäisevät ihon helpommin. Samasta syystä myös mahdolliset ei-toivotut aineet pääsevät ihoon helpommin. Siksi PEG-yhdisteiden käyttö on kiistanalaista.

Ei silikonia

Silikoniöljyistä on monia eri mielipiteitä. Silikoneilla on sekä hyötyjä että haittoja. Liukenemattomia silikoniöljyjä ovat esimerkiksi ””Dimethicone””, ””Cyclomethicone””, ””Cyclopentoxilase”” ja ””Dimethiconol””. Vesiliukoisia silikoneja ovat mm. ””Amodimethicone””, ””Polysiloxane””, ””PEG/PPG-14/4 Dimethicone”” ja ””Dimethicone Copolyol””. Silikoniöljy muodostaa ihon pinnalle vedenpitävän kalvon, joka suojaa ihoa kosteuden menetykseltä. Silikonin ei ole havaittu aiheuttavan allergisia reaktioita. Silikoniöljyt antavat pitkän kosteuttavan vaikutuksen iholle, parantavat tuoksua iholla eivätkä tunnu rasvaisilta. Voiteen sisältäessä runsaasti silikonia, voi se kuitenkin vaikuttaa ihon hengittävyyteen. Siksi kuhunkin tuotteeseen käytettävän silikonin määrä on harkittava tarkasti.

Tällä tunnuksella merkityissä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita

Tällä tunnuksella merkittyjen tuotteiden raaka-aineet ovat joko luonnonmukaisia, synteettistä tai bioteknologista alkuperää. Tämä tieto on tärkeää vegaaneille ja kuluttajille, jotka haluavat välttää eläinperäisiä raaka-aineita myös kosmetiikassaan. Tuotteita ei ole myöskään testattu eläimillä.