Usein kysyttyjä kysymyksiä aurinkosuojatuotteista

Beauty Sun tuotteet

Mikä on oikea aurinkotuote minulle?

Paras aurinkotuote ihollesi riippuu ihotyypistäsi. Valitaan vaikuttaa se onko ihosi jo valmiiksi ruskettunut, kuinka kauan ihosi oma suojaus kestää ja kuinka nopeasti ihosi palaa. Jotta löytäisit parhaan suojan juuri sinulle, katso selityksiä alla.

Nämä tuotteet tarjoavat parhaan suojan: – BEAUTY SUN Anti-Aging Sun Creme SPF 30/50 tarjoaa parhaan suojan kasvoillesi – Hoida ihoasi auringossa olemisen jälkeen BEAUTY SUN After Sun Repair & Cooling Body Lotion ja After Sun Repair & Cooling Mask tuotteilla. – Suojaa ihosi auringolta BEAUTY SUN Body Sun Protection Anti-Aging effect high protection SPF 30 -tuotteella. – Ei kesäfiilistä vielä? Ei hätää! BEAUTY SUN Self Tanner for Face and Body antaa iholle hetkessä kevyen auringonhehkun.

Milloin minun tulisi käyttää aurinkosuojaa?

”Aurinkosuojaa tulisi alkaa käyttämään heti kevään ensimmäisistä aurinkoisista päivistä lähtien. Talven jälkeen ihomme on erityisen herkkä eikä se ole vielä tottunut liialliseen auringon säteilyyn. Tämän vuoksi on tärkeää suojata ihoa sopivilla tuotteilla. Asiantuntijat suosittelevat aurinkosuojaa, kun säteilyarvo on 3, jotta vältettäisiin epämiellyttävä ihon palaminen ja syöpäriski pysyisi pienempänä. Säteilyarvo, eli nk. UV-indeksi, kuvaa auringonsäteilyn voimakkuutta ja samalla kertoo kuinka helposti iho voi palaa. Voit tarkistaa kulloisenkin UV-indeksin esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen internetsivuilta.

Aurinkosuoja suositellaan levitettäväksi 30 minuuttia ennen auringolla altistumista. Siten voide ehtii imeytyä ihoon ja pystyy suojaamaan auringon haitallisilta säteiltä. On kuitenkin olemassa myös aurinkosuojatuotteita, jotka ovat tehokkaita heti levityksen jälkeen.

Mikä tarkoittaa SPF 30?

Kun käytät BEAUTY SUN Body Sun Protection Anti-Aging Effect high protection SPF 30 -voidetta, voit altistaa ihosi 30 kertaa pidemmälle ajalle auringossa kuin ilman voidetta. Jos kuulut esimerkiksi kelttiläiseen ryhmään eli ryhmään, jossa iho tulee punaiseksi 10 minuutin auringossa oleskelun jälkeen, voit nauttia auringosta 300 minuuttia voidetta käyttäessäsi. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat, ettei tätä ohjearvoa noudatettaisi orjallisesti, vaan jo noin kahden kolmanneksen jälkeen tästä ajasta kannattaisi etsiä varjoinen paikka.

HUOMIO: Aurinkosuojan lisääminen ei pidennä suoja-aikaa.

Mitä eroa on UVA- ja UVB -säteillä?

Me kaikki tiedämme, että UV-säteillä on myös haitallisia vaikutuksia. Pitkäaaltoiset UVA-säteet (315-380 nm) tunkeutuvat verinahkaan ja antavat lyhytkestoisen rusketuksen ilman merkittävää suojaa auringolta.

Lyhytaaltoiset UVB-säteet (280-315 nm) aiheuttavat melaniinin muodostumista epidermiksessä ja antavat pitkäaikaisen rusketuksen sekä luonnollisen suojan auringolta. Huolimatta siitä, että UVB-säteet eivät tunkeudu yhtä syvälle ihoon, ne ovat pääasiassa vastuussa ihon palamisesta auringossa, mikä saattaa olla epämiellyttävää ja jopa kivuliasta ja voi lisäksi vahingoittaa ihosoluja. Valveutunut ja järkevä käytös suojaa ihomme terveyttä ja auttaa estämään ennenaikaista UV-säteistä johtuvaa ihon vanhentumista.

Kauanko voin olla auringossa?

Ilman aurinkosuojaa: Aika, jonka voit olla auringossa ilman suojaa riippuu ihosi luontaisesta suoja-ajasta. Vaalea iho saattaa sietää aurinkoa alle 10 minuuttia, tumma iho jopa yli 90 minuuttia. Yleisenä ohjenuorana voidaan pitää, ettei suoralle auringonvalolle kannata altistua ilman aurinkosuojaa.
Aurinkosuojan kanssa: Voit olla auringossa merkittävästi pidempään, kun käytät aurinkosuojaa. Kun olet lisännyt BEAUTY SUN Anti-Aging Sun Crème high protection SPF 30 -voidetta ennen auringolle altistumista, voit nauttia auringosta 30 kertaa pidemmän ajan kuin ilman suojaa. Tästä ajasta 75% ei kuitenkaan suositella ylitettäväksi, sillä se on vain ohjeellinen aika.

Tulisiko minun käyttää aurinkosuojaa, vaikka oleskelisin vain varjossa?

KYLLÄ! Valitettavasti unohdamme usein, että jopa puolet UV-säteistä saavuttavat meidät varjossakin. Vaikka ihon oma suoja on kaksi kertaa sitä parempi, se on kuitenkin rajallinen. Maksimi suoja-aika vaalealle iholle on 20 minuuttia ennenkuin se palaa.

Lisäksi rantojen hiekka heijastaa UV-säteitä hiekan väristä riippuen n. 10-25 prosenttia.

Mitkä kehon osat tulisi suojata erityisen hyvin?

Kaikki kehon herkät paikat kuten ne paikat, jotka eivät tavallisesti altistu auringolle tarvitsevat erityistä suojaa, eli esimerkiksi sisäreidet ja kainalot.

Myös niin kutsutut ””aurinkoteranssit”” (otsa, nenä, leuka, dekoltee), sääriluut ja jalkaterän yläpuoli palavat herkästi.

Suojaa itsesi aurinkosuojan lisäksi myös vaatteilla. Koska silmänympärysalue on erityisen herkkää, ovat aurinkolasit ehdottomat, erityisesti keskipäivän aikaan. Yhtä tärkeä suoja on myös hattu, sillä päänahka kuuluu kehon herkimpiin alueisiin ja se palaa herkästi. Lisäksi hattu suojaa hiuksia kuivumiselta

Kuinka paljon aurinkovoidetta minun tulisi käyttää?

Sanonta ””Vähemmän on enemmän”” ei päde tässä tapauksessa, vaan päinvastoin, on parempi käyttää liian paljon voidetta. Liian ohut aurinkosuojakerros ei anna täyttä suojaa.

Asiantuntijat suosittelevat kahta milligrammaa aurinkovoidetta yhdelle neliösenttimetrille. Tämä vastaa noin 3 ruokalusikkaa aurinkovoidetta koko keholle.
Koska rannalla meillä ei ole mittavälineitä, lisää aurinkosuojaa hieman paksumpi kerros kuin mitä käyttäisit tavallista päivävoidetta tai vartalovoidetta. Erityisesti herkille alueille kuiten nenälle, olkapäille, poskille ja jaloille suositellaan käytettäväksi vähän enemmän voidetta epämiellyttävän palamisen estämiseksi.

Rusketunko korkeasta suojakertoimesta huolimatta?

KYLLÄ! Hyvä aurinkosuoja oikeastaan edistää ihon ruskettumisprosessia, koska voide tukee ihon melaniinin tuotantoa. Lisäksi voit nauttia auringosta huomattavasti pidempään, kun käytät aurinkovoidetta. Mitä pidempään iho altistuu UV-säteille, sitä nopeammin ja voimakkaammin iho ruskettuu! Tämä tarkoittaa sitä, että mitä korkeampi suojakerroin sinulla on, sitä kauemmin voit olla auringossa ja sitä paremman rusketuksen saat.

HUOMIO: Sinun ei kuitenkaan tulisi ylittää suositeltua aikaa ja sinun tulisi olla välillä myös varjossa.

Tulisiko minun käyttää aurinkosuojaa joka päivä kesällä, vaikka en olisi lomalla?

Varmasti! Sillä ei ole merkitystä nautitko auringosta rannalla loman aikana vai hemmotteletko vain itseäsi jäätelöllä kaupungilla.

UV-säteet voivat vahingoittaa ihoamme kaikissa paikoissa. Auringonpolttamat ja jopa ihosyöpä voivat olla seurauksena UV-säteistä. Asiantuntijat suosittelevat päivittäistä kasvojen ja käsien suojaamista aurinkovoiteella myös kevät aikaan. T-paita säällä kaikki paljaana olevat paikat kehosta tulisi suojata aurinkovoiteella (kädet, jalat, dekoltee).

Mikä on aurinkosuojien parasta ennen -päiväys?

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että avattu aurinkosuojatuote säilyy noin vuoden. Riski sille, että suoja ei ole riittävä on niin suuri, ettei pidempää aikaa säilymiselle voida taata. Jos tuotetta ei ole vielä avattu eikä parasta ennen -päiväys ole vielä umpeutunut, voit vielä käyttää tuotetta.

Mikä on aurinkosuojien parasta ennen -päiväys?

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että avattu aurinkosuojatuote säilyy noin vuoden. Riski sille, että suoja ei ole riittävä on niin suuri, ettei pidempää aikaa säilymiselle voida taata. Jos tuotetta ei ole vielä avattu eikä parasta ennen -päiväys ole vielä umpeutunut, voit vielä käyttää tuotetta.